IK Oden

Referat: Hökåsen BK - IK Oden

Ytterligare ett möte med ett lag uppflyttat från sexan. Dessutom hade Hökåsen besegrat Orresta som vi förlorade mot senast så ingen lätt match även om de låg näst sist i tabellen.
Debut för två av våra nyförvärv, målvakten Linus och mittfältaren Stefan.
Vi skapade mängder av lägen i första halvlek utan att få in bollen. Två ramträffar på frisparkar av Eddie och Erik.
Hökåsen spelade tufft och Eddie blev kapad två gånger vilket resulterate i gula kort för deras mittbackar.
Andra gången var Eddie dessutom helt fri när han fälldes och domaren dömde straffspark! Men efter vilda protester av Hökåsen som menade att fällningen skett utanför straffområdeslinjen kollade domaren med assisterande och ändrade sitt domslut till frispark. Vi menade att det isåfall borde varit frilägesutvisning men domaren gav istället gult kort till Kevin för hans protester. Rena kalabaliken ett tag. Hursomhelst så lyckades Hökåsen hålla 0-0 i halvtid.
händelser i 1:a halvlek:
4' Hökåsen kastar ett inkast till sin målvakt som fumlar med bollen och det blir motlägg med Eddie som sånär kan peta in bollen men försvaret hinner rensa bort.
10' Djupledsboll till Eddie som spelar fram Stefan, det blir ett motlägg när han ska avsluta och bollen går ut till Eddie igen som drar till på volley tätt utanför
12' Farligt frisparksinlägg av Hökåsen som deras spelare nästan lyckas toucha in men bollen går utanför stolpen
18' Fint kombinationsspel mellan Hadi, Eddie och Johan där den sistnämnda kommer till bra avslutsläge i straffområdet men en försvarare får en tå på bollen till hörna
19' Hörnan rensas ut av Hökåsen till Erik som slår ett perfekt inlägg till Hadi som nickar mot mål men bollen skruvar sig utanför stolpen
21' Gult kort på nr 84, Hökåsens ena mittback som fäller Eddie på väg igenom
24' Gult kort på nr 4, Hökåsens andra mittback som kapar Eddie i friläge. Domaren dömer först straff men ändrar till frispark efter diskussion med assisterande
25' Gult kort på Kevin för protest mot domslut
27' Eddie lägger frisparken ribba över!
35' Bra kontring av Oden när Hampus spelar till Pasi som spelar fram Stefan i straffområdet men en motståndare slänger sig och petar bollen till hörna
38' Väggspel mellan Hampus och Rasmus som resulterar i ett skott för Hampus som målvakten räddar
38' Gult kort på Ali för att ha stört motståndarna med oljud. Märklig regel men tolkas som osportsligt uppträdande.
40' Johan slår ett inlägg men bollen blåser över målvakten i medvinden och dimper ner på ovansidan av nättaket, nära att gå in där!
42' Erik lägger en frispark i stolpens insida och returen rensas undan av försvaret!

I andra halvlek fick vi en drömöppning med tidigt ledningsmål. Hampus hade bra skottläge i straffområdet men sulklackar bakåt till Stefan som sätter 0-1 med ett välplacerat vänsterskott!
Nu väntade man bara på att det skulle rinna iväg för vi hade hittills varit helt överlägsna chansmässigt. Men vi visade prov på en mängd missade målchanser vilket var mycket frustrerande. Ibland tycker jag att vi överarbetade situationerna istället för att ta skott. Det blev futsalliknande spel och Hökåsen spelade som om det gällde livet och offrade sig, slängde sig och täckte massor av bollar. Dessutom spelade de hårt, på gränsen till fult vilket resulterade i flera skador, bl a fick Erik kliva av med en rejäl lårkaka. Domaren släppte en del och vi borde verkligen fått straffspark i slutminuterna när Michael kapades i straffområdet men icke.
Det kändes dock som om vi skulle ta tre poäng på en knapp 1-0 seger.
Men i slutminuten fick Hökåsen en frispark vid mittlinjen och flyttade upp allt. Spelaren tog i för kung och forsterland på frisparksinlägget, bollen for som en projektil i medvinden och ställde Linus som gick ut för att plocka ner bollen. Istället seglade den över honom och damp in i vänstra krysset! Det återstod då 5 sekunder av matchen! Vilket antiklimax att tappa poäng när motståndaren knappt har en målchans på hela matchen.
Men Hökåsen ska ha cred som inte gav upp utan kämpade och höll sig kvar i matchen. Det visar att det inte finns några givna vinster i denna serie, alla lag vill slå oss och vi måste klara av det fysiska spelet samt sätta en större andel av våra målchanser än vad vi gör just nu.
Händelser i andra halvlek:
3' Hampus drar till på halvvolley vid straffområdeslinjen får bra båge på bollen som dock går över ribban
4' 0-1 Oden genom Stefan (assist Hampus)
9' Erik skruvar en hörna från vänster i ribban! Vår tredje ramträff i matchen!
15' Farligt frisparksinlägg av Robin som nyss inbytte Michael är först på men han missar nicktouchen så bollen går utanför
16' Fin upprullning Eddie -> Hampus -> Michael som skjuter men Hökåsens målvakt är med på noterna och räddar
22' Michael lägger en frispark runt muren och bollen smiter precis utanför högra stolpen
23' Pasi tar sig fram på högerkanten och hittar in till Michael i boxen, han skjuter men återigen räddar den duktige målvakten
25' Michael hittar Eddie med ett instick och sådana chanser brukar han sätta men målvakten gör en fantastisk enhandsräddning till hörna!
30' Bra frispark av Hökåsen och Linus gör sin första riktiga räddning i matchen när han säkert greppar bollen!
39' Frisparksinlägg av Robin som nickas ut till Pasi som drar till på volley men den tar tyvärr på en motståndare, hade varit farligt annars
41' Gult kort på nr 77 som fäller Rasmus med en ful höfttackling
43' Robin lägger en frispark som tar i muren, Erik skjuter returen över ribban
45' 1-1 Hökåsen på frispark från mittlinjen
45+1' Vi får ett sista läge att avgöra när vi skickar in bollen i Hökåsens straffområde, nyss inbytte Jonas har bra läge att spela snett inåt bakåt men får felträff med vänstern så chansen går om intet.

Idag skapade vi massor med chanser, minst 20 bra lägen men bara 1 mål vilket är underkänt.
Försvarsspelet var verkligen bra, Johan och Rasmus klockrena som wingbacks och Hadi vann mycket boll i sin centerbacksposition, även om han idag mötte en jämlik motståndare på mittfältet som faktiskt fick omkull honom några gånger.
Robin och Oskar var återigen dominanta i backlinjen och jag utser Oskar till matchens lirare för sitt som vanligt stabila spel!
Härnäst väntar Ekberga och därefter Bosnisk och sedan Tillberga så serien kommer sannolikt att avgöras för vår del beroende på utgången i dessa matcher.